Пятница, 03.05.2024, 14:50
Приветствую Вас, Гость
Главная » 2013 » Март » 5 » Сім’я та дитячий садок – два берега у могутньої ріки, що зветься виховання
23:46
Сім’я та дитячий садок – два берега у могутньої ріки, що зветься виховання
Дитинство - найважливіший і неповторний період у житті кожної людини. Справжньою маленькою країною дитинства, звідки бере початок могутня ріка людського життя є дошкільний навчальний заклад. Тут дітям комфортно і затишно. Тут можна все! Дружити. Мріяти. Малювати. Сумувати. Гратися. Творити. Радіти. Міркувати. Помилятися. Фантазувати. Саме дитячий садок забезпечує всебічний розвиток дитини відповідно до її задатків, нахилів, здібностей, індивідуальних, психічних та фізичних особливостей, культурних потреб, набуття нею життєвого досвіду та стає своєрідним посередником між сімє’ю та навколишнім світом. Педагогічний колектив КДНЗ № 17 "Теремок" працює у спільній взаємодії з батьками, залучаючи родини вихованців до тісної співпраці. Батьки та педагоги - це живий організм, об’єднаний спільною метою, гуманними стосунками та високою відповідальністю.

Так,  з 23 по 30 січня 2013 року на базі Іловайського КДНЗ № 17  відбулися батьківські збори  у всіх вікових групах під таким чудовим гаслом «Сім’я та дитячий садок – два берега у могутньої ріки, що зветься виховання». По зимовому прикрашені групові кімнати, на столах підготовлено  – виставка літератури, яка використовуються в роботі з малюками. Атмосфера сімейного затишку та комфорту. Збори, в нетрадиційній формі, розпочинали вихователі консультаціями на тему "Культура взаємин батьків та дітей"(молодший-старший вік) та " Виховання  дитини та вплив іграшок на її розвиток" (ранній вік). Завідувач КДНЗ № 17 Коновалова Н.І. розповіла батькам про значення сім’ї у вихованні дитини-дошкільника, про вплив батьківської любові на формування дитячого характеру. Вихователь-методист Кочетова О.Л. запропонувала батькам стати учасника інтерактивних вправ . які розкривали значення вербального та невербального способів спілкування.

 Адміністрація КДНЗ  подякувала  батьківським комітетам за тісну співпрацю з дошкільним закладом, за участь в ремонтних роботах, у оформлені майданчиків, за фінансову підтримку. Завідуюча наголосила на тому, що саме завдяки батьківській підтримці дитячий садок має такі чудові результати – це естетичний вигляд групових кімнат, коридорів,ігрових майданчиків, зміцнення матеріально-технічної бази дитячого садка, значне покращення дидактичного забезпечення занять.

Хочеться відмітити, батьківські збори у старших групах № 7, 5 на яких було запрошено вчителя початкової ланки ОШ № 13 Губенко І.М. , яка розповіла батькам про підготовку дітей до школи, значення батьківської уваги до дитини та  допомога у вирішенні питань навчання та виховання, а вихователь Унгурян Л.П. надала інформацію про результати навчання дітей за програмою "Впевнений Старт". А у середній групі № 4 вихователь Макєєва Н.В. провела практичний майстер-клас для батьків, в якому вони стали учасниками навчально-виховного процесу і спробували себе у різних видах діяльності : математиці, малюванні, конструюванні, аплікації.
 Збори пройшли в теплій дружній атмосфері, адміністрація ДНЗ подякувала батькам за те, що вони не байдужі до життя діток в садочку, наголосила на розширенні форм роботи із родинами вихованців.
Просмотров: 792 | Добавил: woman-star | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: