Воскресенье, 05.05.2024, 17:58
Приветствую Вас, Гость
Главная » 2014 » Июль » 5 » Комп’ютерна грамотність дошкільників
13:59
Комп’ютерна грамотність дошкільників

У сучасному світі, інформаційний вплив на людину є настільки великим, що дедалі частіше нам доводиться звертатися по допомогу до різноманітної техніки. Зараз важко уявити собі людину, яка не користується телебаченням і радіо, комп’ютером, електричним чайником і холодильником, і цей список можна продовжувати нескінченно.
  Нагадаємо, що основи комп’ютерної грамотності та знайомства з навколишнім світом з допомогою комп’ютера входить до варіативної частини змісту Базового компоненту дошкільної освіти. Так, 30 жовтня 2013 року у КДНЗ № 17 "Теремок" відбулося ПНМК "  Комп’ютерна  грамота" для вихователів - керівник Кашина Л.Г. (вихователь-методист КДНЗ № 1 "Чарівниця"). Засідання проходило у формі диспуту та обміну досвіду педагогів з питання   комп’ютерної  грамотності у ДНЗ. Вихователям було запропоновано цікаві форми роботи: відео-презентації "Розвивальні осередки з  комп’ютерної  грамоти в ДНЗ", "Компьютер вдома", інтерактивні вправи "Мій цікавий комп
ютер" , "Перевір себе", тематична виставка "Фотожарти" та "Фотополювання", анкетування "Комп ютерна  грамотність педагогів" та виступи вихованців дитячого садка.

 Підводячи підсумки, педагоги визначили, що в ході спілкування з комп’ютером потрібно виховувати інтелектуальні, вольові та емоційні якості особистості, культивувати звичку до свідомої та сумлінної праці, уміння долати труднощі, переживати радість пізнання та досягнення успіху.

Просмотров: 607 | Добавил: woman-star | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: